Cara Menghapus atau Uninstall PostgreSQL di Windows 7


https://i1.wp.com/expert-postgresql.fr/blog/wp-content/uploads/2013/01/postgresql.jpg

Ada sebagian yang bingung, gimana sih cara hapus seluruh hasil installan PostgreSQL. Soalnya walaupun sudah di uninstall, Service dan Registry nya masih nempel.Contoh kasus disini, misal kita habis uninstall OpenERP 7, Database yang openERP pakai, yaitu Postgre masih menempel di laptop kita. mau tau cara bersih kan nya?

ooohhh, rahasia ah… hahahaha

gini gini bro…

i) Hapus PostgreSQL direktori . (rd /s /q “C:\Program Files\PostgreSQL\8.4”) . ini misalnya default gue.

ii) Delete the user ‘postgres’ (net user postgres /delete)

iii) Remove the Registry entries. (HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\PostgreSQL \Installations\postgresql-8.4) and (HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\PostgreSQL \Services\postgresql-8.4)

iv) Remove the postgresql-8.4 service. (sc delete postgresql-8.4) This will completely remove your PostgreSQL 8.4 installation including user and installation directories.

 

 

gitu vroh caranya… jelas gak? kalo gak jelas tanya keleeessss

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s